Δήμαρχος Ορεστιάδας: Πιο ήρεμη η κατάσταση στα σύνορα -Η τουρκική προπαγάνδα έχει οργιάσει

Ελληνοτουρκικά σύνορα
Πιο ήρεμη χαρακτήρισε την κατάσταση στον Εβρο ο δήμαρχος Ορεστιάδας το τελευταίο 24ωρο, αφού το συγκεντρωμένο πλήθος φαίνεται πως έχει αντιληφθεί ότι τα σύνορα φυλάσσονται συνεχώς και είναι απροσπέλαστα.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των ατόμων που περιμένει στην άλλη μεριά των συνόρων είναι εμφανώς μειωμένος, όπως και αυτών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην Ελλάδα, αφού όσοι επιχειρούν κάτι τέτοιο συλλαμβάνονται.

«Φαίνεται ότι έχει περάσει σιγά σιγά το μήνυμα, ότι από εδώ δεν μπορούν να περάσουν», δήλωσε χαρακτηριστικά στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Β.Μαυρίδης, για να τονίσει πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός και πως «ένας σημαντικός αριθμός ατόμων έχει μετακινηθεί σε άλλα σημεία του Εβρου».

«Είναι απρόβλεπτος παίκτης ο Ερντογάν. Αναμένουμε τις επόμενες μέρες να δούμε τι αριθμό ατόμων θα στείλει», επεσήμανε ο δήμαρχος Ορεστιάδας. Την ίδια ώρα έκανε λόγο για «οργανωμένη επίθεση με drones από ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση ούτε με μετανάστευση, ούτε με προσφυγιά».

«Εχει οργιάσει η τουρκική προπαγάνδα»
«Η τουρκική προπαγάνδα έχει οργιάσει, μιλούν για νεκρούς που δεν υπάρχουν, για βία που δεν ασκείται», συμπλήρωσε και έκανε έκκληση στους Ευρωπαίους αξιωματούχους που θα βρεθούν σήμερα στο σημείο, «να καταλάβουν ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά» και να «μετατρέψουν σε έμπρακτες ενέργειες» τις υποσχέσεις τους. «Η ΕΕ να πάρει εκείνα τα μέτρα για να θωρακίσει τα σύνορά της», κατέληξε.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/dimarhos-orestiadas-toyrkiki-propaganda-ehei-orgiasei