Ανακατατάξεις στο ευρωπαϊκό επιτελείο Μητσοτάκη – Μέσα ο Μπακόλας, εκτός ο Μητρόπουλος

Το Μέγαρο Μαξίμου

Μπορεί το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτές τις μέρες να είναι εστιασμένο στον Έβρο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου, όμως, συντελούνται ενδιαφέρουσες ανακατατάξεις, προς επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του Reader.gr που είχε προαναγγείλει αλλαγές και στο στενό κυβερνητικό επιτελείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου χθες, ο Δημήτρης Μητρόπουλος παραμένει ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά πλέον υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Θεμάτων αναλαμβάνει η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή. Η έμπειρη πρέσβης που διατηρεί στενή σχέση με την προκάτοχό της και νυν πρέσβη στις ΗΠΑ, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, πλέον θα έχει τη γενική επιστασία των διπλωματικών υποθέσεων, ενώ στο πλευρό της ως αναπληρωτή διευθυντή έχει τον νεαρότερο, αλλά έμπειρο διπλωμάτη Γρηγόρη Δελαβέκουρα.

Ομολογουμένως, ο κ. Μητρόπουλος δεν είχε…εντυπωσιάσει τους προηγούμενους μήνες, καίτοι χειριζόταν το σημαντικό χαρτοφυλάκιο των ευρωπαϊκών επαφών. Διατηρούσε, μεν στενούς δεσμούς με το Μέγαρο Ελιζέ και τον ισχυρό σύμβουλο του Εμμανουέλ Μακρόν, Κλεμάν Μπουν, όχι όμως και με τους αντίστοιχους ισχυρούς συμβούλους της Άνγκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ και Ούβε Κορσέπιους. Λίγες ήταν και οι επαφές του κ. Μητρόπουλου στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Reader.gr, η απόφαση για αλλαγή στο γραφείο Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετές μέρες.

New entry με επίσημο ρόλο, δε, είναι ο Θανάσης Μπακόλας. Ο κ. Μπακόλας είναι εκ των στενότερων συνεργατών του κ. Μητσοτάκη εδώ και πολλά χρόνια, ενώ θεωρείται και «άνθρωπος ειδικών αποστολών», τόσο στην Ε.Ε. όσο και στις ΗΠΑ. Πλέον, αναλαμβάνει σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Ε.Ε. και ΗΠΑ με έδρα τις Βρυξέλλες. Ο κ. Μπακόλας είχε ενεργό ρόλο στα περισσότερα εκ των τελευταίων ταξιδιών του κ. Μητσοτάκη τους προηγούμενους μήνες, ενώ διατηρεί στενές σχέσεις με αξιωματούχους της Κομισιόν και το ΕΛΚ. Προεκλογικά, όταν ο σύνδεσμος του γραφείου Μητσοτάκη με την καμπάνια του Μάνφρεντ Βέμπερ, ενώ διατηρεί σχέσεις και με αρκετούς συνεργάτες ηγετών της Ε.Ε.

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: