Έβρος: Δείτε βίντεο με συλλήψεις παράνομων μεταναστών – Απωθήθηκαν 5.183 άτομα

silipshs-arthrouΑποστολή στον Έβρο: Παναγιώτης Σαββίδης, φωτογραφίες: Νίκος Οικονόμου

Συνελήφθησαν συνολικά 45 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του Έβρου, κυρίως ανάμεσα στις Καστανιές και στις Φέρες, για εντοπισμό και σύλληψη μεταναστών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα τις τελευταίες ώρες.

Δείτε βίντεο με συλλήψεις παράνομων μεταναστών

Από τις 06.00 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας ως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, δεν επιτράπηκε η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα, στην περιοχή του Έβρου, συνολικά σε 5.183 άτομα.  Στο ίδιο διάστημα συνελήφθησαν 45 άτομα κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο και Μπαγκλαντές.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας 1.000 περίπου άτομα επιχείρησαν μαζικά να εισέλθουν παράνομα σε ελληνικό έδαφος στο Δέλτα του Έβρου.

Η μαζική απόπειρα παράνομης εισόδου στο Ελληνικό-Ευρωπαϊκό έφαφος αποτράπηκε από πολύ ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας που βρίσκονταν στο σημείο. Στη συνέχεια, τα άτομα υποχώρησαν προς το εσωτερικό της Τουρκίας.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και οι καταδικασθέντες (για παράνομη είσοδο) σε καταστήματα κράτησης.

Το πρωί στη βόρεια είσοδο της Ορεστιάδας, στον κάθετο άξονα για Ορμένιο, αστυνομικό κλιμάκιο εντόπισε και συνέλαβε δύο μετανάστες που κινούνταν νότια. Ο πρώτος από το Αφγανιστάν και ο δεύτερος από χώρα της Αφρικής, χωρίς περισσότερες πληροφορίες.

Ο φακός του «protothema.gr» του Νίκου Οικονόμου κατέγραψε πλάνα από το συμβάν.

video:
https://youtu.be/4glDpORDsr0?t=5

 

IMG_2377

Τις τελευταίες μέρες, αστυνομικές και στρατιωτικές Αρχές συνεργάζονται στενά στην περιοχή του Έβρου, για εντοπισμό και σύλληψη παράνομων μεταναστών, που -παρά τα μέτρα- πετυχαίνουν και εισέρχονται σε ελληνικό έδαφος.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, ακολουθούν με τη χρήση τεχνολογίας, σε κινητά με GPS, αγροτικούς δρόμους ή παράδρομους του εθνικού οδικού δικτύου, αλλά και τη σιδηροδρομική γραμμή προκειμένου να φτάσουν στην Αλεξανδρούπολη.

LIVE: Live from Turkey-Greece border as refugees wait to cross

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, από τις 06.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, συνελήφθησαν 42 άτομα, κυρίως από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο κ.α.

Οι συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης μεταναστών και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για παράνομη είσοδο στη χώρα.

πηγη