Κουκούλες και φουρτούνες

https://edromos.gr/wp-content/uploads/2020/02/%CE%B5%CE%B4%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BB486.jpg

το editorial του Δρόμου της Αριστεράς

Την εβδομάδα που πέρασε, όλα τα δελτία ειδήσεων άρχιζαν με το θέμα των δύο κουκουλοφόρων μαρτύρων και την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, λες και δεν υπήρχαν άλλα σοβαρότερα θέματα. Βέβαια το σκάνδαλο Novartis δεν είναι μικρό. Το επιστράτευσε άτσαλα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για αντιπερισπασμό αμέσως μετά το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό. Μίλησε για το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών και έστειλε στα μανταλάκια δυο πρωθυπουργούς και αρκετούς υπουργούς. Σιγά-σιγά βέβαια, όλοι αυτοί απαλλάσσονταν από κάθε κατηγορία και παρέμεινε μόνο μια σκιά για τον Α. Λοβέρδο (για πλημμέλημα…). Ο τροχός όμως γύρισε κι ήρθε η Ν.Δ. που χρησιμοποιεί πια από τη μεριά της όσα έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά ενάντιά του. Κύριος υπεύθυνος και στόχος ο Παπαγγελόπουλος, παιδί της Δεξιάς που όμως ανακάτεψε την κουτάλα στο χώρο της δικαιοσύνης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα, το «σκάνδαλο» έχει στηθεί από υπηρεσίες των ΗΠΑ στα πλαίσια του οικονομικού πολέμου ανάμεσα σε αμερικάνικες και ευρωπαϊκές φαρμακοβιομηχανίες. Το FBI έδινε στοιχεία βάσει των οποίων προχωρούσε η υπόθεση στην Ελλάδα, ενώ οι μάρτυρες με κουκούλα έχουν δώσει καταθέσεις και στις ΗΠΑ και εδώ.

Σε τέτοιες συνθήκες, μάρτυρες με κουκούλα, μπορούν να εμπλέξουν τον καθένα, μπορούν να κατηγορήσουν και να οδηγήσουν σε περιπέτειες πολλούς πολιτικούς ή να χρησιμεύσουν για ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε υπηρεσίες, κυβερνήσεις κ.λπ.

Το κωμικό (;) της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός πως πολλοί μέχρι τώρα έχουν δηλώσει ότι γνωρίζουν ποιοι είναι οι μάρτυρες, πόσα έχουν πάρει για να πουν αυτά που λένε κ.λπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ευαισθησία αντίστοιχη με αυτή που επιδεικνύει για τις ΜΚΟ, δίνει μάχη «αρχών» για να «προστατευτούν» οι μάρτυρες.

Η προανακριτική της Βουλής λειτουργεί ως μοχλός πίεσης επί των προηγούμενων. Εξαίρεσαν τον Τσίπρα για να μην τον βοηθήσουν να συσπειρώσει διχαστικά τον κόσμο της παράταξής του και έχουν επικεντρωθεί στον Παπαγγελόπουλο που άλλωστε είναι και «ξένο σώμα». Ο εν λόγω, πρώην εισαγγελέας και υπεύθυνος της ΚΥΠ, γνωρίζει πολλά και απειλεί εμμέσως, ώστε να τύχει υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον, προειδοποιώντας όμως και ανθρώπους της παράταξής του.

Ο βούρκος που υπάρχει στις ανώτατες σφαίρες της δικαιοσύνης έχει φανεί με όσα έχουν βγει στη φόρα και χωρίς κουκούλα από τους πλέον αρμόδιους του χώρου.

Όμως στα μείζονα θέματα (προσφυγικό, τουρκικές προκλήσεις και μεθοδεύσεις), μοιάζει σαν ολόκληρο το πολιτικό σύστημα να φορά «κουκούλα» και να εργάζεται πυρετωδώς για την «ευθυγράμμιση» των διαθέσεων με τη μεγάλη συνθηκολόγηση που έχουν υιοθετήσει ως στάση, απέναντι στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και φυσικά την Τουρκία. Το είπαν άλλωστε σθεναρά σε δύο εκδηλώσεις που έγιναν πρόσφατα, την ημέρα της «γενικής απεργίας», το ΕΛΙΑΜΕΠ και το ΔΙΚΤΥΟ.

Η φασαρία για τους κουκουλοφόρους μάρτυρες και την πορεία της προανακριτικής δεν μπορεί να σκεπάσει τις φουρτούνες που έρχονται. Όσο περισσότερο συμφωνούν τα δύο κόμματα στα μεγάλα θέματα, τόσο πιο πολύ τσακώνονται για… κουκούλες και κουκουλώματα. Το «μασάζ» που κάνουν σε όλα τα μέτωπα, ελληνοτουρκικά, Κύπρος, Αιγαίο, επιτροπή για τα 200 χρόνια, δεν μπορεί να κρύψει πως πρέπει να βγουν όλες, μα όλες, οι κουκούλες…

πηγη

 

Αρέσει σε %d bloggers: