Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 σε εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια τη Δευτέρα στην Τεχνόπολη

Ημερίδα αφιερωμένη στα κόκκινα δάνεια, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του κόμματος για τη διεξαγωγή εθνικού διαλόγου απέναντι στο τεράστιο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων και τους χιλιάδες πλειστηριασμούς που αναμένεται να λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα, διοργανώνει τη Δευτέρα στην Τεχνόπολη το ΜέΡΑ25, προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση. Διαμαρτυρία της νεολαίας του κόμματος στη Eurobank στην Πανεπιστημίου την Παρασκευή.

Κάλεσμα του ΜέΡΑ25 σε εκδήλωση για τα κόκκινα δάνεια τη Δευτέρα στην Τεχνόπολη

 Από την διαμαρτυρία της νεολαίας του ΜέΡΑ25 στη Eurobank της οδού Πανεπιστημίου, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο ζήτημα των κόκκινων δανείων διοργανώνει τη Δευτέρα το ΜέΡΑ25, η οποία και θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στην Αθήνα, και θα διαρκέσει από τις 11 το μεσημέρι έως τις 21.00.

Στο κάλεσμα του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, καταγγέλλεται η στάση της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ που «θεωρούν πως δεν υπάρχει εναλλακτική», τονίζοντας πως το προσφάτως ψηφισμένο «σχέδιο Ηρακλής» αναμένεται να φέρει τους δανειολήπτες αντιμέτωπους με τα κοράκια των funds, που «απαιτούν ολόκληρο το ποσό έχοντας την διακριτική ευχέρεια είτε να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό είτε να εκβιάσουν για διακανονισμό που θα τους επιφέρει σημαντικά κέρδη σε σύγκριση με την τιμή στην οποία τα αγόρασαν».

Μεταξύ των ομιλητών, στο πάνελ θα βρεθούν εκπρόσωποι οργανώσεων κατά των πλειστηριασμών, οικονομικών και επαγγελματικών επιμελητηρίων, εργατολόγοι, δικηγόροι, καθηγητές και άλλοι, ενώ μεταξύ των συντονιστών θα βρίσκεται και ο Κωνσταντίνος Πουλής.

«Κανένα σπίτι δεν πρόκειται να προστατευθεί, όσο πουλάνε τα κόκκινα δάνεια. Και για να τα πουλήσουν τα κόκκινα δάνεια, πρέπει να μπορούν αυτοί που τα αγοράζουν να τα βγάζουν στο σφυρί. Αυτή η νέα τροπή της χρεοδουλοπαροικίας έχει λύση» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Γ. Βαρουφάκης στο βίντεο που καλεί στην εκδήλωση:

Διαβάστε το κάλεσμα:

Σήμερα τα κόκκινα δάνεια ξεπερνούν τα 70 δις ευρώ και αποτελούν το 42% του συνόλου των δανείων. Με τον «Ηρακλή» οι δανειολήπτες έρχονται αντιμέτωποι με τα ταμεία που αγόρασαν τα δάνειά τους με μεγάλη έκπτωση, τα οποία όμως απαιτούν ολόκληρο το ποσό έχοντας την διακριτική ευχέρεια είτε να προχωρήσουν σε πλειστηριασμό είτε να εκβιάσουν για διακανονισμό που θα τους επιφέρει σημαντικά κέρδη σε σύγκριση με την τιμή στην οποία τα αγόρασαν.

Κυβέρνηση και Αξιωματική Αντιπολίτευση θεωρούν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική. Το ΜέΡΑ25 διαφωνεί!

Θεωρούμε ιερή υποχρέωση όλου το πολιτικού συστήματος να βάλει τους πολίτες του μπροστά απ’ τους κερδοσκόπους και με αυτό ως κριτήριο να λύσει οριστικά ένα πρόβλημα που είναι εθνικής σημασίας. Θεωρούμε πως υπάρχουν άμεσα εφαρμόσιμες ορθολογικές εναλλακτικές και γι αυτόν τον λόγο την 24η Φεβρουαρίου διοργανώνουμε ημερίδα όπου θα συζητήσουμε την σημερινή πραγματικότητα και θα προτείνουμε πραγματικές λύσεις για το μείζον αυτό θέμα.

Η παρουσία σας θα ενισχύσει την πρωτοβουλία μας και θα συμβάλει στον εθνικό διάλογο απέναντι στην μεγάλη κοινωνική απειλή των κόκκινων δανείων και των πλειστηριασμών.

Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
Αμφιθέατρο Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων
11:00 – 21:00

Σημειώνεται πως την Παρασκευή, μέλη της νεολαίας του ΜέΡΑ25, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το κατάστημα της Eurobank της οδού Πανεπιστημίου, για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια.

πηγη