Πώς έβγαζαν τα δισεκατομμύριά τους οι πλουσιότεροι εγκληματίες όλων των εποχών

Πώς έβγαζαν τα δισεκατομμύριά τους οι πλουσιότεροι εγκληματίες όλων των εποχών

Το έγκλημα πληρώνει και μερικές φορές… πληρώνει πολύ καλά…Δείτε τις ιστορίες κακοποιών όπως ο Pablo Escobar και ο El Chapo
Λένε ότι το έγκλημα δεν πληρώνει. Μια ρήση που, όπως αποδεικνύει η ιστορία, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, γιατί αν ίσχυε, τότε είναι πιθανό να μην υπήρχαν εγκληματίες. Το έγκλημα πληρώνει και μερικές φορές… πληρώνει πολύ καλά… Οδηγεί όμως και στη φυλακή ή ακόμα και στον θάνατο, οποτε καλό είναι να μην το ρισκάρει κανείς.Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, το βρώμικο χρήμα που έχει δημιουργηθεί από εγκληματικές οργανώσεις φθάνει ετησίως από 800 δισ. έως και 2 τρισ. δολάρια.

Το βίντεο που ακολουθεί, περιγράφει την πορεία μερικών από τους πιο πλούσιους και διαβόητους εγκληματίες. Τα νούμερα που αναφέρονται αποτελούν φυσικά προϊόν εκτιμήσεων καθώς, συνήθως, οι εγκληματίες δεν δηλώνουν τα έσοδά τους στην εφορία…

Μερικοί εξ αυτών είναι ο Tse Chi Lop, καναδο-κινεζικής καταγωγής, γνωστός και ως «Ελ Τσάπο της Ασίας», επικεφαλής του πολυεθνικού συνδικάτου εγκλήματος «Sam Gor». Το συνδικάτο του ελέγχει το 40% της αγοράς μεθαμφεταμίνης στην περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού και έχει υπό την επίβλεψή του από εργαστήρια παρασκευής μεθαμφεταμίνης μέχρι συμμορίες γκάγκστερ που μεταφέρουν το εμπόρευμα. Έσοδα; 17 δισ. δολ. τον χρόνο.
Για τις μεταφορές του χρησιμοποιεί πάντα τζετ και συνοδεύεται από σωματοφύλακες. Μόνο σε μια βραδιά στο καζίνο του Μακάου έχασε 66 εκατ. δολάρια.

Αλλη περίπτωση, ο Joaquin “El Chapo” Guzman από το Μεξικό. Είναι ο 10ος πλουσιότερος άνθρωπος στο Μεξικό με περιουσία 1 δισ. δολ. Ξεκίνησε την εγκληματική του «καριέρα» από παιδάκι, καλλιεργώντας δενδρύλλια μαριχουάνας.

Ο Shushum Ishii από την Ιαπωνία με περιουσία 1,5 δισ. δολ. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, γι’ αυτόν τον Νονό εργαζόταν κάποτε κάποιος Πρέσκοτ Μπους, που δεν είναι άλλος από τον μεγαλύτερο αδελφό του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους.

Η Griselda Blanco γνωστή και ως Μαύρη Χήρα, αφού σκότωσε τρεις από τους συζύγους της. Γέμισε με κοκαΐνη τις ΗΠΑ και η περιουσία της ανερχόταν σε 2 δισ. δολ. Είχε κακό τέλος μέσα σε ένα κρεοπωλείο το 2012.

Ο Amado Carrillo Fuentes από το Μεξικό. Εμπορος ναρκωτικών με αμύθητη περιουσία 25 δισ. δολ.

Στο Νο1 ωστόσο φιγουράρει το όνομα του Pablo Escobar, ενός προσώπου που ακόμα «πουλάει», εξού και η ομώνυμα σειρά στο Netflix. Από την Κολομβία ορμώμενος, ήταν ο αναμφισβήτητος Βασιλιάς της Κοκαΐνης. Αξιοσημείωτο είναι πως ο κόσμος που πέθανε εξαιτίας του Escobar μπορεί άνετα να συγκριθεί με απολογισμό νεκρών ενός πολέμου. Στα 20 χρόνια του έβγαζε εκατομμύρια, ενώ το καρτέλ του αποκόμιζε 70 δισ. δολ. την ημέρα! Εκτελέστηκε από ειδική ομάδα που επιστρατεύτηκε για τον εντοπισμό του το 1993 σε ηλικία 44 ετών…

via Blogger anatakti.gr