Το Facebook έχει γίνει το «Γραφείου Τύπου» όλων. Εμείς … τι φταίμε;

Αποτέλεσμα εικόνας για fb parodyΤου Γιαννη Σιαπέρα:

Φυσικά, δεν θα καθίσω να σας ζαλίσω το ήδη ζαλισμένο σας μυαλό με ωραία ή άσχημα λογάκια και φυσικά δεν θέλω να κουράσω ούτε το δικό μου.  Όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει στην κυριολεξία με το Facebook.

Έχει γίνει ο πνευματικός μας, έχει γίνει η χαρτορίχτρα μας, έχει μπει στην καθημερινότητά μας ξοδεύοντας σε αυτό πολλές ώρες, όμως είτε πρωθυπουργός είσαι, είτε υπουργός, είτε βουλευτής, είτε περιφερειάρχης, είτε δήμαρχος, είτε πρόεδρος, πρώτα εκεί θα πρέπει να το πεις, και μετά να ενημερώσεις «τον λαό σου».

Και οι δημοσιογράφοι; Που κάποτε είχανε τον έλεγχο με τα email τώρα βγάζουν κάλους στα δάχτυλα να ψάχνουν στα κινητά τους αναρτήσεις για να κάνουν ένα θέμα ή να φαρδαίνουν τους κώλους τους πάνω στις καρέκλες, βγάζοντας τα μάτια τους μπροστά στους υπολογιστές.

Και η ειρωνεία είναι ότι έρχεται ο άλλος και σου λέει «δεν μας παίζεις στο site σου».

Δεν φταίω εγώ αγαπητέ μου αν εσύ, όλη μέρα παίζεις κάτι άλλο, και το βράδυ σου σηκώνεται να γράψεις ένα σχόλιο, απάντηση και καλά σε κάποιον που σου την είπε, ή να ανεβάσεις 3 φωτογραφίες από μία επίσκεψη που πήγες και ήπιες τσίπουρα με κάποιον «επώνυμο» και καλά.

Και για να τελειώνω.

Οι δημοσιογράφοι δεν είναι υποχρεωμένοι, ούτε στο Facebook να κάθονται με τις ώρες για να περιμένουν πότε θα γράψετε κάτι, (αλλά δυστυχώς εκεί μας καταντήσατε), ούτε να σας έχουν φίλους και να σας «ακολουθούν» για να μαθαίνουν, τι φάγατε και αν χωνέψατε.

Οπότε, καλά θα κάνετε, αν τιμάτε τους εαυτούς σας πρώτα, και σας έχει μείνει λίγο φιλότιμο, να επιστρέψετε στο πατροπαράδοτο EMAIL για σημαντικά θέματα τουλάχιστον, ξέρετε εκείνο που κάποτε ήτανε FAX πριν έρθει το internet και ξοδεύαμε καρούλια μελανοταινίας και κόλλες Α4, και είχατε αγωνία να μάθετε αν το πήραμε ή αν τελείωσε το μελάνι και φαίνονται καλά τα γράμματα.

Άντε να σας δω, θα στείλετε κανένα email τώρα;

πηγη: https://siaperas-blog.gr