Η Αργεντινή «δεν θα πληρώσει ούτε μισό σεντ στο ΔΝΤ» μέχρι να τελειώσει η ύφεση

Η Αργεντινή «δεν θα πληρώσει ούτε μισό σεντ στο ΔΝΤ» μέχρι να τελειώσει η ύφεση

«Δεν θα πληρώσουμε ούτε μισό σεντ στο ΔΝΤ μέχρι να βγούμε από την ύφεση» τόνισε η αντιπρόεδρος της Αργεντινής, Κριστίνα Φερνάντες, λίγες μέρες μάλιστα πριν ξεκινήσουν οι πρώτες συζητήσεις με τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ για τις οφειλές της χώρας στο Ταμείο. «Ο τρόπος για την έξοδο από την κρίση είναι μέσω κρατικών επενδύσεων» πρόσθσεσε επίσης η Φερνάντες.
«Δεν θα πληρώσουμε ούτε μισό σεντ στο ΔΝΤ, μέχρι να βγούμε από την ύφεση. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε για να πληρώσουμε, είναι να βγούμε από την ύφεση» ανέφερε συγκεκριμένα η Φερνάντες, σύμφωνα με το Reuters. «Ο τρόπος για την έξοδο από την ύφεση είναι μέσω κρατικών επενδύσεων» πρόσθεσε.

Η Αργεντινή διεκδικεί την αναδιάρθρωσημέρους του δημόσιου χρέους, ύψους 100 δισ. δολαρίων, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η πιστωτική γραμμή από το ΔΝΤ, ύψους 57 δισ. δολαρίων.

Την επόμενη εβδομάδα, τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ θα βρίσκονται στο Μπουένος Άιρες για συζητήσεις με την κυβέρνηση της χώρας.

Η Φερνάντες βρίσκεται στη θέση του αντιπροέδρου από τις 10 Δεκεμβρίου του 2019, συμμετέχοντας στην κυβέρνηση του Αλμπέρτο Φερνάντες, ο οποίος στα τέλη του προηγούμενου έτους διαδέχθηκε τον Μαουρίσιο Μάκρι στον προεδρικό θώκο. Μάλιστα, η ίδια έχει διατελέσει ως πρόεδρος της χώρας από το 2007 έως το 2015, ενώ είναι χήρα του πρώην προέδρου, Νέστο Κίρχνερ.

Στις τελευταίες προεδρικές εκλογές, οι οποίες διεξήχθησαν στις 27 Οκτωβρίου του 2019, ο Αλμπέρτο Φερνάντες έλαβε το 46% των ψήφων, έναντι 40,5% του «αντιπάλου» του, Μάκρι.