Αδριανούπολη: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Σχετική εικόνα
Παρατείνεται η κράτησή τους στις φυλακές μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους
Απορρίφθηκε από το δικαστήριο της Αδριανούπολης η έφεση που είχαν καταθέσει οι συνήγοροι υπεράσπισης των των δύο στελεχών του Ελληνικού Στρατού, στην απόφαση προφυλάκισης των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών.

Έτσι, θα παραμείνουν έγκλειστοι στις Φυλακές της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση τους για την παράνομη είσοδό τους στην Τουρκία. Την είδηση μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δεν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το κατηγορητήριο εναντίον των δύο αξιωματικών, το οποίο δεν αφορά την κατασκοπεία αλλά την παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή. και το οποίο συνίσταται στην παράνομη είσοδο σε στρατιωτική περιοχή.

Να σημειωθεί ότι από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και o λοχίας επαγγελματίας οπλίτης Δημήτρης Κούκλατζης κατηγορούνται για «είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή», αν και τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν στην κατηγορία «απόπειρα κατασκοπείας»! Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, ωστόσο, έχει λάβει διαβεβαιώσεις από τις τουρκικές αρχές, ότι το κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς δεν θα αλλάξει επί τα χείρω.

Οι Σελίν Οζέλ και Χακάν Γιαλτσιντούγ, συνήγοροι των στρατιωτικών, υπέβαλαν σήμερα την ένστασή τους στο 1ο Πρωτοδικείο Αδριανούπολης, στο Δικαστικό Μέγαρο Αδριανούπολης, κατά της απόφασης κράτησής τους, ζητώντας την αποφυλάκισή τους.

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/adrianoupoli-aporrifthike-etisi-apofilakisis-ton-ellinon-stratiotikon#.Wp1JkKn_5BE.twitter

Αρέσει σε %d bloggers: