ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΓΧΥΣΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

syllalitirio-syntagma-dromoi

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπάθησε επισήμως να υποβαθμίσει τον όγκο του συλλαλητηρίου «διαβάζοντας» διαφορετικά μηνύματα από τον εταίρο της στην κυβέρνηση Πάνο Καμμένο, στο παρασκήνιο μετρά τις αντιδράσεις από το μέγα πλήθος που συγκεντρώθηκε στο συλλαλητήριο της Κυριακής από κάθε γωνιά της Ελλάδας. 

Λίγη ώρα μετά την συγκλονιστική ομιλία του 92χρονου Μίκη Θεοδωράκη που καθήλωσε τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα και τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για μόλις 140.000 διαδηλωτές – που προκάλεσαν ειρωνικά σχόλια σε όσους έδωσαν το παρών – το Μαξίμου υπογράμμισε ότι «το συλλαλητήριο για το ονοματολογικό συγκέντρωσε, όπως αναμενόταν, αρκετές χιλιάδες πολιτών στο Σύνταγμα», προσθέτοντας ωστόσο πως «ο «σεισμός» και τα εκατομμύρια διαδηλωτών που φαντάστηκαν οι διοργανωτές και ο κ. Σαμαράς με τον κ. Μητσοτάκη, που ήθελαν να καπηλευθούν το συλλαλητήριο, παρέμειναν ευσεβείς πόθοι.».

Η διπλή γραμμή στο θέμα του ονοματολογικού μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίστηκε και με αφορμή την … ανάγνωση του συλλαλητηρίου. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι το σημερινό (σ.σ χθεσινό) συλλαλητήριο ήταν η ψυχή των Ελλήνων ανεξάρτητα από κόμματα και κανένας δεν μπορεί να μην το σεβαστεί . Μία δήλωση εκ διαμέτρου αντίθετη από αυτή του Μαξίμου αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά. « Συνεχίζω τη διαπραγμάτευση με ήσυχη συνείδηση και για το καλό της πατρίδας» υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής και φάνηκε η γύμνια της ΝΔ».

ΠΗΓΗ

 

Αρέσει σε %d bloggers: