ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ! ΒΡΑΒΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ… ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

gap-tourkia-vraveio

Ο δήμαρχος της επαρχίας Μπεϊλίκντουζου Εκρέμ Ιμάμογλου βράβευσε τον επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ και πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, για την «καθοριστική συμβολή του στη βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών και τη συνεισφορά του στην προώθηση της ειρήνης σε παγκόσμιο επίπεδο». 

Ο διάσημος συνθέτης Ζουλφού Λιβανελί παρέδωσε το βραβείο στον Γιώργο Α. Παπανδρέου, σε μια κατάμεστη αίθουσα παρουσία δημάρχων, βουλευτών και διανοουμένων, δηλώνοντας: «Ο φίλος Γιώργος Παπανδρέου είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την πορεία των Ελληνοτουρκικών σχέσεων. Πέρα από ηγέτη, θα τον χαρακτήριζα πολιτικό φιλόσοφο και νομίζω ότι αυτή η ιδιότητα έχει ιδιαίτερη αξία στην εποχή μας».

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ευχαρίστησε τον Εκρέμ Ιμάμογλου για την προσήλωση του στις αρχές της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Θέλω να αφιερώσω το βραβείο αυτό σε όσους θαρραλέα άνοιξαν το δρόμο της συνεργασίας των δύο λαών. Πολλοί από αυτούς είναι και σήμερα συνοδοιπόροι σε αυτή τη μακρά πορεία για την ειρήνη και την κατανόηση.

πηγη

 

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.