Συγκεντρώσεις για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου την Τρίτη

Κλειστοί οι σταθμοί μετρό Πανεπιστήμιο από 15:00 και Σύνταγμα από 16:30

Λουλούδια στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Αθήνα

Διαδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση οκτώ ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008 από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, έχουν προγραμματιστεί την Τρίτη στην Αθήνα.

Υπό τον φόβο επεισοδίων, η ΕΛ.ΑΣ. είναι επί ποδός και αναμένεται να κατεβάσει στους δρόμους της Αθήνας περίπου 3.000 αστυνομικούς, που θα ακολουθούν τους διαδηλωτές. Εντωμεταξύ κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό «Πανεπιστήμιο» από τις 15:00 και «Σύνταγμα» από τις 14:30

Στις 12:00 της Τρίτης μαθητές και φοιτητές-σπουδαστές θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια, όπου το παρών θα δώσουν και αναρχικά-αντιεξουσιαστικά μπλοκ.

Στις 17:00 το απόγευμα, επίσης στα Προπύλαια, είναι προγραμματισμένη και η συγκέντρωση διαφόρων ομάδων αντιεξουσιαστών.

Αξιωματικοί της Αστυνομίας θεωρούν ότι με τις αυριανές διαδηλώσεις αντιεξουσιαστών σχετίζεται και η βαλίτσα με τις 149 μολότοφ που βρέθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στα Εξάρχεια, σε υπόγειο κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας επί της οδού Ναυάρχου Νοταρά 12, όταν περίοικοι ειδοποίησαν την Πυροσβεστική για την έντονη μυρωδιά βενζίνης που αναδυόταν. Την υπόθεση αυτή ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται την Τρίτη και σε άλλες πόλεις της χώρας, ενδεικτικά σε Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: