«Καμπανάκι» κινδύνου από ΗΠΑ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο-Τα πράγματα χειροτερεύουν

"Καμπανάκι" κινδύνου από ΗΠΑ: Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο-Τα πράγματα χειροτερεύουν

Μια ημέρα πριν τη συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογο του, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τόνισε για ακόμη μια ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιού, σε εκδήλωση στην Ουάσιγκτον, στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Έχουμε εμπλακεί σε βάθος με την Ελλάδα και στα θέματα που αφορούν την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και το χρέος, εδώ και πολύ καιρό. Ευτυχώς, δεν είμαστε σε φάση άμεσης κρίσης. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε να βρεθούμε και πάλι σε φάση κρίσης» τόνισε ο κ. Λιού.

Όπως υπογράμμισε «ήμασταν σαφείς ότι στην τελευταία συμφωνία που έκανε η Ελλάδα με τους δανειστές, η αναδιάρθρωση έπρεπε να βρίσκεται στο τραπέζι. Πάντα θεωρούσα ότι όσο πιο σύντομα τεθεί αυτό το ζήτημα τόσο το καλύτερο γιατί η καλύτερη απάντηση σε ένα μη βιώσιμο χρέος είναι η αναδιάρθρωση του χρέους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το χρέος δεν είναι βιώσιμο, και ότι η Ελλάδα έπρεπε να σημειώσει πρόοδο στην υλοποίηση του σχεδίου».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μια συναίνεση που θα περιλαμβάνει και αναδιάρθρωση του χρέους. «Πάντα πίστευα ότι το συντομότερο που θα φθάσουμε σε αυτό, το καλύτερο», είπε και κατέληξε: «Όσο καθυστερείς να το κάνεις, τόσο πιο δύσκολο γίνεται για την οικονομία που στηρίζει το χρέος.»

πηγη