Πέρασε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα – «Τσιμουδιά» από τους δήθεν αντιρρησίες του ΣΥΡΙΖΑ

i-have-e-dream

Με 152 ψήφους υπερψηφίστηκε – και παρά  τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης – το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα προκειμένου να εγκρίνουν οι δανειστές την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

Υπέρ ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Απουσίαζε λόγω ασθενείας ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Σέλτσας, ο οποίος έστειλε επιστολή λέγοντας ότι υπερψηφίζει. Ωστόσο, επειδή δεν ήταν σε αποστολή της Βουλής, η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε.

Εναντίον του πολυνομοσχεδίου ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολιτευσης δηλαδή ΝΔ, Χρυσή Αυγή, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων. συγκεντρώνοντας 141 «Όχι».

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα άρθρα του άρθρα του νομοσχεδίου, σε μερικά από τα οποία έδωσαν θετική ψήφο ΝΔ και Ποτάμι. Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η τροπολογία για την παράταση στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες. Απουσίαζαν εφτά βουλευτές.

Πλέον και οι 153 είπαν «ναι σε όλα»  (τυπικά υπερψήφισαν 152 λόγω απουσίας του Κ. Σέλτσα εξαιτίας προβλήματος υγείας) στην ιδιωτικοποίηση των υπόλοιπων έξι ΔΕΚΟ  (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, Κτιριακές Υποδομές, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ).

Αρκούσε μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό και μια νομοτεχνική βελτίωση (της οποίας η χρησιμότητα αμφισβητείται) προκειμένου να «καμφθούν» και οι όποιες αντιδράσεις εξέφρασαν οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από τους Οικολόγους Πράσινους.

http://newsnea.com