Ρουμελιώτης: Αφήστε την Τράπεζα Αττικής έξω από πολιτικά παιχνίδια

1693100

Στοχος μας είναι να επανέλθει -το ταχύτερο δυνατόν- η Τράπεζα Αττικής σε τροχιά βιωσιμότητας και ανάπτυξης. Πρέπει όμως να μείνει εκτός πολιτικών παιγνίων και να αφεθεί απερίσπαστη στην υλοποίηση του σχεδίου αναδιάρθρωσής της» δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, στον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84».

Συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι «πρέπει να την αφήσουν να πλεύσει σε ήρεμα νερά προς την πλήρη προσαρμογή της, με τις προτάσεις και παρατηρήσεις των αρμοδίων εποπτικών αρχών, δηλαδή της ΤτΕ και του SSM και επίσης θα πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους να κάνουμε τη νέα ανακεφαλαιοποίηση, ώστε να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε, πρωτίστως στους πελάτες της Τράπεζας και στο καταθετικό κοινό, εμπιστοσύνη έναντι της Τράπεζας Αττικής».

Διευκρίνισε πως «βάσει των δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών και τις εξελίξεις που γνωρίζουμε όλοι, δεν είναι αυτό το καλύτερο κλίμα για να μπορέσει απερίσπαστα η Τράπεζα να φέρει σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο».

Για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας σημείωσε: «Η Τράπεζα Αττικής έχει αναθέσει στην συμβουλευτική εταιρία Κλέητον να κάνει μια πρόταση. Αναβάλαμε για μερικές ημέρες την κατάθεση προσφορών και πιστεύω ότι αυτή η διαδικασία, στα πλαίσια της πρότασης Κλέητον, για το λόγο ότι μετέχουν σοβαροί, ξένοι οίκοι, για τη διαδικασία συμπλήρωσης του κεφαλαίου της Τράπεζας με αντάλλαγμα την διαχείριση και όχι την πώληση ενός πακέτου καταγγελμένων δανείων, είναι η πρόταση βασικά των στελεχών της Τράπεζας Αττικής, η οποία εξετάζεται αυτή τη στιγμή και ελπίζω σύντομα να έχουμε κάποιες ενδείξεις για την πορεία υλοποίησής της».

πηγη