Πρέπει να φύγουν αμέσως. Χωρίς εκλογές

Χρήστος Κώνστας

ΑΠΟΨΕΙΣ | ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑ

Έχει απολύτως δίκιο, ο Πρωθυπουργός χαρακτηρίζοντας ανοησία την εκλογολογία των τελευταίων ημερών.

Το τελευταίο που έχει ανάγκη σήμερα, η ταλαιπωρημένη αυτή χώρα, είναι να ξαναβυθιστεί σε μια δολοφονική για την οικονομία προεκλογική περίοδο, μίσους και διχασμού.

Είναι όμως ταυτόχρονα, απολύτως απαραίτητο να φύγει αυτή η επικίνδυνη παρέα από την εξουσία στην Ελλάδα.

  • Είναι επικίνδυνη παρέα. Δεν είναι πολιτική ηγεσία.
  • Οι ηγέτες αισθάνονται βαρύ το φορτίο των ευθυνών που έχουν αναλάβει.
  • Οι ηγέτες αναζητούν συμμαχίες για να υλοποιήσουν εθνικούς στόχους.
  • Οι αληθινοί ηγέτες δεν εφευρίσκουν «στόχους» για να καλύψουν την διαχειριστική τους ανεπάρκεια και την ανικανότητα υλοποίησης των υποσχέσεων με τις οποίες σφετερίσθηκαν τη λαϊκή ψήφο.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι συγκεκριμένο:

  • Αυτό το αριστεροακροδεξιό εθνικιστικολαικιστικό συνονθύλευμα πρέπει να φύγει αμέσως. Κυρίως επειδή δεν μπορεί, δεν έχει την ικανότητα και τις αντικειμενικές δυνατότητες, να ανταποκριθεί στα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε.
  • Εάν επιλέξουν να παραμείνουν στην Εξουσία, θα γκρεμιστούν κάποια στιγμή λυγίζοντας από το βάρος των κρίσεων που δεν μπορούν διαχειριστούν.

Η χώρα ωστόσο δεν διαθέτει την πολυτέλεια του χρόνου. Δεν μπορεί να περιμένει την αποσύνθεση του επιβλαβούς κυβερνητικού συνασπισμού γιατί κάθε μέρα που περνάει σκοτώνει κάθε υγιές κύτταρο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Περιθώρια αλλαγής του Μνημονίου ΙΙΙ που υπέγραψε η ΠΦΑ Κυβέρνηση δεν υπάρχουν πολλά.

Δυνατότητες γρήγορης και αποτελεσματικής εφαρμογής του Μνημονίου ΙΙΙ , ταυτόχρονα με μια αναπτυξιακή πολιτική προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων που θα φέρουν απασχόληση και υγιείς φορολογικούς πόρους, υπάρχουν πολλές. Απαιτούν όμως άλλης φιλοσοφίας διαχειριστές.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει προσανατολισμό. Η χώρα πρέπει να διακρίνει το ορίζοντα της σωτηρίας της.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας οφείλει να βρει την συνθετική λύση. Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει, χωρίς να μεσολαβήσει ο θανατηφόρος κύκλος των προεκλογικών διαδικασιών.

Η άσκηση είναι δύσκολη κι απαιτεί συναίσθηση των ευθυνών γι’ αυτούς που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η λύση όμως θα είναι λυτρωτική…

πηγη