«ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΦΟΡΟΣ ..

1236417_210309132463166_147128246_n
Δημήτρης Τσαγκάρης Οικονομολόγος ΜΑ-ΛογιστηςΑ’ Σύμβουλος Έκδοσης Περιοδικού ΛΟΓΙΣΤΗΣ .

Η Ευρώπη, αιφνιδιασμένη από το Brexit, ασχολείται με τον δεύτερο θάνατο του συμφώνου σταθερότητας – “ζουρλομανδύα”κατά Ντε Γκρόουβ – ο δε Ιταλός Πρωθυπουργός Μ. Ρέντσι με το πως θα αποφευχθεί κάθε «bail in» για τη διάσωση των ιταλικών τραπεζών !
Η Ελλάδα ασχολείται με το μπαράζ των περικοπών στις επικουρικές συντάξεις (αυτόματος μηχανισμός εξισορρόπησης ) και με το πόσο θα κοστίσει ο σκληρότερος ΕΝΦΙΑ όλων των εποχών !
Ξεχάστηκε εύκολα η απόφαση 1972/2012 του ΣτΕ που «ανέχτηκε» το «χαράτσι» /ΕΕΤΗΔΕ (νυν ΕΝΦΙΑ) ως «μέτρο προσωρινού χαρακτήρα»…
Αγνοήθηκε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ότι «… ο φόρος οφείλει να συναρτάται με τον καρπό και όχι την ύπαρξη του περιουσιακού στοιχείου κλπ…»
Η Ελλάδα έχει δυστυχώς τα δικά της «bail in» με φορολογία υποθετικού περιεχομένου και αξίας, μια αναδιανομή πόρων – σε μετρητά – με βάση την ακίνητη περιουσία.
Μια φορολογία που δυστυχώς ορίζει ως «περιουσία» ακόμη και την 1η κατοικία του καθενός μας, την κατά την «επενδυτική»τραπεζική ύστατο δανειστή μας, χωρίς εξαίρεση μάλιστα ακόμη και όταν ουσιαστικά δεν μας ανήκει (ενυπόθηκος δανεισμός).
Ίσως γι’ αυτό μιλούσαν για «αριστερό»φόρο, οι τότε «δεξιοί» εισηγητές του..

πηγη fb