Ολοένα και ισχυρότερος γίνεται ο εμπορικός σχηματισμός χωρών της Λατινικής Αμερικής και του Ειρηνικού

Τι αναφέρει ο πρόεδρος του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουζίνσκι.

pedro20pablo20kuczynskiΟ Πρόεδρος του Περού, Πέδρο Πάμπλο Κουζίνσκι. δήλωσε ότι ο εμπορικός σχηματισμός της Λατινικής Αμερικής και του Ειρηνικού, γίνεται ολοένα και ισχυρότερος, ενώ πραγματοποιεί σημαντικά βήματα ενίσχυσης της συνεργασίας, μεταξύ των κρατών-μελών του.
Στον αναφερόμενο εμπορικό οργανισμό συμμετέχουν, η Κολομβία, η Χιλή, το Μεξικό, αλλά και του Περού, ενώ πρόσφατα καταγράφονται κινήσεις κι άλλων χωρών της Λατινικής Αμερικής, προκειμένου να ενταχθούν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Αργεντινής, η οποία παρακολούθησε τις εργασίες της τελευταίας διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Χιλή, τον Ιούλιο, ενώ έχει καθεστώς διασυνδεδεμένου μέλους.

Η κεντρική εμπορική προσέγγιση του αναφερόμενου εμπορικού οργανισμού χωρών, εντοπίζεται στην ελεύθερη διακίνηση αγαθών, αλλά και εργαζομένων μεταξύ των κρατών-μελών του, εκπροσωπώντας μία αγορά 217 εκατ. ανθρώπων, αλλά και ποσοστό 40% επί του ΑΕΠ της Λατινικής Αμερικής.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το 92% των προϊόντων μεταξύ των κρατών-μελών που συμμετέχουν διακινείται ελεύθερα, ενώ μεσομακροπρόθεσμα αναμένεται η απελευθέρωση του υπολοίπου 8%.

πηγη