Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Δημ. Γιαννακίδης

Μετά από ένα χρόνο ακριβώς στο τιμόνι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γιαννακίδης, διαφωνώντας με το επιχειρησιακό σχέδιο εξυγίανσης και την πώληση των εργοστασίων στη Σερβία

Σε δηλώσεις του προς το ΑΠΕ ο κ. Γιαννακίδης ανέφερε:  «Διαφωνώ κάθετα με βασικές πτυχές του επιχειρησιακού πλάνου και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΕΒΖ και κυρίως με την εκποίηση των δύο θυγατρικών που διατηρεί στη Σερβία», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γιαννακίδης.
Tις αντιρρήσεις του κοινοποίησε γραπτώς και προς τους αρμόδιους υπουργούς.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας σύμφωνα με το ΑΠ μιλούν για μια αρνητική εξέλιξη για το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Θυμίζουμε πως ακριβώς τέτοια εποχή και συγκεκριμένα στις 16 Μαρτίου 2015 ο Δημήτρης Γιαννακίδης τοποθετήθηκε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας από τον τότε υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, αντικαθιστώντας τον Λάμπρο Χαραλάμπους,

Η διοίκηση υπό τον Δ. Γιαννακίδη υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για την αναζήτηση των υπευθύνων για απώλειες της επιχείρισης ύψους 50 εκατ. ευρώ.