Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

πέμπτο κύμα

πηγή: Tvxs

Εγκρίθηκε

Με 154 «ναι» υπερψηφίστηκε από την Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο ξεκλειδώνει τη δόση των 2 δις ευρώ βάσει της συμφωνίας του τρίτου προγράμματος. Σημειώνεται πως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, απουσίαζε. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ καταψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (140 βουλευτές).

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 294 βουλευτές. Απόντες από τη διαδικασία ήταν οι Βασιλική Κατριβάνου (ΣΥΡΙΖΑ), Άδωνις Γεωργιάδης (ΝΔ), Άννα Καραμανλή (ΝΔ), Φώφη Γενηματά (ΠΑΣΟΚ), Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ), Κατερίνα Μάρκου (Ποτάμι). Όλοι οι απόντες με επιστολή τους γνωστοποιούσαν την ψήφο τους, η οποία ήταν στην ίδια γραμμή με τα κόμματά τους, ωστόσο οι επιστολές δεν προσμετρούνται.

Ονομαστική ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε και για συγκεκριμένα άρθρα. Ειδικότερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης είχαν ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για επτά άρθρα (1, 2, 5, 10, 13, 14, 17, 21) του πολυνομοσχεδίου. Το άρθρο 1…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 176 επιπλέον λέξεις