Οι επαφές του Νίκου Κοτζιά στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Πράττω

Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στην 70η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που διεξάγεται από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Ο κ. Κοτζιάς έχει διαδοχικές διμερείς και πολυμερείς συναντήσεις με ομολόγους του, με αξιωματούχους άλλων χωρών και με εκπροσώπους διεθνών οργανισμών. Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κύπρου, της Τουρκίας, της Αιγύπτου, του Κοσσόβου, του Λιβάνου, της Ιορδανίας, του Ιράκ, της Γεωργίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Αργεντινής, της Αυστραλίας και της Νορβηγίας, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις με τον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Άιντε και με το Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, Ιγιάντ Αμίν.

Σε πολυμερές επίπεδο, ο κ. Κοτζιάς θα συμμετάσχει σε συντονιστικές συναντήσεις των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ, της Διαδικασίας Συνεργασίας των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και του…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 195 επιπλέον λέξεις