Αμυντική βιομηχανία: Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης που το «παίζει» ο Βίτσας

Greek National Pride

BITSASSEPΘα έπρεπε να είναι αυτονόητο ότι η αμυντική βιομηχανία μιας χώρας συμμετέχει ενεργά στην οικονομία της, παράγοντας, προσφέροντας θέσεις εργασίας και φυσικά κερδίζοντας. Η Ελλάδα ήταν ,είναι και ελπίζουμε ότι δεν θα παραμείνει, μια… διαφορετική χώρα και σ΄ότι έχει να κάνει με την αμυντική βιομηχανία της!

Όσοι ασχολούνται μ΄ αυτό το τομέα της οικονομίας θεωρούνται περίπου …παράνομοι! Οι δημοσιογράφοι εχουμε ευθύνη μεγάλη με το “τσουβάλιασμα” που συχνά κάνουμε με αφορμή εξαιρέσεις. Έχοντας αυτή την εικόνα είναι λογικό ελληνικές εταιρείες για να επιβιώσουν να μην δραστηριοποιούνται όσο θα ήθελαν στην Ελλάδα και συνεπώς να μην “παράγουν” θέσεις εργασίας. Τα αποτελέσματα που έχουν στο εξωτερικό πολλές απ΄αυτές είναι εντυπωσιακά αλλά όσες κάτι κερδίζουν διαπιστώνουν ότι και το κέρδος θεωρείται επίσης περίπου…παράνομο!

Έχοντας αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η ομιλία του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στην τελετή παράδοσης-παραλαβής είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ότι ίσως κάτι να αλλάξει στον τρόπο με…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 405 επιπλέον λέξεις