Ισραήλ και Ρωσία θα διεξάγουν από κοινού αεροπορικές προσβολές στη Συρία

Greek National Pride

Ισραήλ-και-Ρωσία-θα-διεξάγουν-από-κοινού-αεροπορικές-προσβολές-στη-Συρία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν στη Μόσχα για τη συγκρότηση ενός μηχανισμού που θα συντονίζει τη στρατιωτική δράση των δύο χωρών για να αποφευχθούν παρανοήσεις και επιπλοκές στη Συρία, ανακοίνωσε τη νύκτα η ισραηλινή κυβέρνηση.

«Ο μηχανισμός έχει ως στόχο την αποφυγή παρανοήσεων μεταξύ των ισραηλινών και των ρωσικών δυνάμεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. Ωστόσο, ο ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ισραήλ προτίθεται να διατηρήσει την ελευθερία κινήσεων στη Συρία.

«Το Ισραήλ διεξάγει επιχειρήσεις και, όταν τις διεξάγει, είναι σημαντικό για όλους, περιλαμβανομένης της Ρωσίας, να το γνωρίζουμε», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων Γκάντι Άιζενκοτ, ο οποίος συνόδευσε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στη Μόσχα, και ο Ρώσος ομόλογός του Βαλέρι Γκερασίμοφ συμφώνησαν ότι ο συντονιστικός αυτός μηχανισμός θα διευθύνεται από τους επικεφαλής των στρατιωτικών επιτελείων των…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 248 επιπλέον λέξεις