Εθνική Τράπεζα: Πάρτι για τους λίγους, γαλέρα για τους πολλούς…

απέραντο γαλάζιο

ethniki_trapeza

Παρά τις αλλαγές Διοικήσεων και κυβερνήσεων, τα capital controls και τις διαρθρωτικές αλλαγές στον τραπεζικό κλάδο, στην Εθνική Τράπεζα διατηρείται μια προκλητική ασυλία για μερίδα στελεχών, golden boys, μεγαλοσυμβούλων, ρουσφέτια πολιτικών, που αμείβονταν με υψηλούς μισθούς και πλούσιες παροχές που εισήγαγαν οι Διοικήσεις ( Αράπογλου, Ταμβακάκη, Τουρκολιά, Φραγκιαδάκη), ενώ εταιρείες αναλαμβάνουν με αδιαφανείς διαδικασίες σωρηδόν έργα και κερδοσκοπούν ασύστολα εις βάρος της τράπεζας και του προσωπικού.

Την ίδια στιγμή, μεθόδευσαν και πέτυχαν την καταστρατήγηση του κανονισμού εργασίας (προσλήψεις και τοποθετήσεις ειδ. Συνεργατών), την καταπάτηση των συλλογικών συμβάσεων και τη χειροτέρευση τωνεργασιακών σχέσεων (μισθός, ωράριο, απλήρωτες υπερωρίες, άδειες, εντατικοποίηση, εκατοντάδες ενοικιαζόμενοι, συμβασιούχοι κλπ).

Το 3ο μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ- ΕΚΤ έδωσε γη και ύδωρ στους τραπεζίτες, εντείνοντας τη ληστρική και παρασιτική λειτουργία των τραπεζών έναντι της κοινωνίας: νέο πακέτο από το δημόσιο (25 δις), εκκαθάριση κόκκινων δανείων με κλείσιμο επιχειρήσεων και πλειστηριασμούς σπιτιών, συγχωνεύσεις, διάλυση συλλογικών συμβάσεων –…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.783 επιπλέον λέξεις