ΝΕΑ ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Πάμε για καθορισμό ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου- Κύπρου σε συνάντηση Α.Τσίπρα, Αλ-Σισι και Ν.Αναστασιάδη

Greek National Pride

 TRIMERHS_0

Τη διοργάνωση νέας τριμερούς Ελλάδας- Κύπρου-Αιγύπτου για την ΑΟΖ συμφώνησαν  κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι στο πλαίσιο της παρουσίας του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αίγυπτο για τα εγκαίνια της νέα διώρυγας του Σούέζ.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, η οποία όπως αναφέρεται  πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, βρέθηκαν θέματα οικονομικής συνεργασίας ενώ συμφωνήθηκε η διοργάνωση νέας τριμερούς συνάντησης Ελλάδας- Κύπρου- Αιγύπτου τον ερχόμενο Σεπτλέμβριο, για τον καθορισμό των μεταξύ των τριών χωρών των ζωνών αποκλειστικής οικονομικής εκμετάλλευσης.

Δεν έγινε γνωστό που θα πραγματοποιηθεί η νέα τριμερής αλλά πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή θα γίνει μάλλον στην Αθήνα, αφού οι προηγούμνενες δύο έχουν γίνει σε Κάιρο και Λευκωσία.

Παράλληλα Τσίπρας και αλ-Σίσι συζήτησαν θέματα οικονομικής συνεργασίας όπως της λιμενικής συνεργασίας ανάμεσα στο Σουέζ και στον Πειραιά, καθώς και άλλα ελληνικά λιμάνια.

Οι δύο ηγέτες αποφάσισαν επίσης να ξεκινήσουν…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 156 επιπλέον λέξεις