Ιράκ, Συρία, Αίγυπτος και Κούρδοι εναντίον Τουρκίας

Greek National Pride

turkey1--6-thumb-large

Μέλος κουρδικής πολιτοφυλακής στην επαρχία Χαλεπίου σχηματίζει το σήμα της νίκης, με φόντο πορτρέτο του φυλακισμένου ηγέτη του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν και τεθωρακισμένο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τους σφοδρότερους, μέχρι στιγμής, βομβαρδισμούς εναντίον θέσεων της κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης ΡΚΚ πραγματοποίησε η τουρκική Πολεμική Αεροπορία, ενώ ταυτόχρονα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυαν νέο κύμα συλλήψεων Κούρδων ακτιβιστών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και έπληξαν κρησφύγετα και αποθήκες της ένοπλης κουρδικής οργάνωσης εντός της ιρακινής επικράτειας.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις τόσο στη Βαγδάτη όσο και στο Αρμπίλ, πρωτεύουσα της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του βορείου Ιράκ.

Με δήλωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιρακινού πρωθυπουργού, Χάινερ αλ Αμπαντί, η Βαγδάτη κάλεσε την Αγκυρα να σταματήσει την «επικίνδυνη κλιμάκωση», κάνοντας λόγο για «παραβίαση της ιρακινής εθνικής κυριαρχίας».

Την έντονη δυσαρέσκειά του εξέφρασε στην Αγκυρα και ο πρόεδρος της τοπικής κυβέρνησης του ιρακινού…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 282 επιπλέον λέξεις