ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΤΙ «ΤΟ ΔΝΤ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»Κ.Λαγκάρντ: «Τις τελευταίες ώρες εντείνονται οι φωνές στην Ευρώπη που ζητούν μείωση του ελληνικού χρέους»

Greek National Pride

PutinLagardeΤην αισιοδοξία της ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές της Ελλάδας κινούνται πιο κοντά προς την ιδέα αναδιάρθρωσης του κρατικού χρέους της χώρας, εξέφρασε την Τετάρτη η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

«Τρέφω κάποια ελπίδα, καθώς τις τελευταίες ώρες αντιλαμβάνομαι πως εντείνονται οι φωνές που απηχούν την αρχή της αναδιάρθρωσης του χρέους», δήλωσε η κα Lagarde στο CNN.

Σημειώνεται ότι τα σχόλια της επικεφαλής του ΔΝΤ είναι σε ευθυγράμμιση με την θέση του ταμείου να μην συμμετέχει σε ένα τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα αν δεν αναδιαρθρωθεί δραστικά το χρέος της ώστε να μειωθεί μεσοπρόθεσμα το βάρος υπηρέτησής του.

«Αυτό που έχουμε πει σε όλους είναι πως δεν έχει σημασία ο τρόπος που θα γίνει …. αλλά πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος που να ελαφρύνει την Ελλάδα από το βάρος του χρέους και να το επαναφέρει σε βιώσιμο μονοπάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Lagarde, ενώ εκτίμησε πως η πιο πιθανή επιλογή…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 21 επιπλέον λέξεις