Σόιμπλε προς Τσακαλώτο για μεταρρυθμίσεις: Just do it – Τι λέει για το χρέος «Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η τραπεζική αργία στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικοί κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα»

Greek National Pride

AppleMark
AppleMark

«Το μόνο που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις οι οποίες είναι αναγκαίες… Είπα στον Τσακαλώτο: «Just do it»» δήλωσε σε σε συνέδριο της Bundesbank ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την συνάντηση που είχε με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο Eurogroup.

«Αν θέλει να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων πρέπει τις επόμενες ημέρες να ψηφίσει ένα από τα μέτρα» πρόσθεσε.

«Δεν έχω δει ακόμη ελληνικές προαπαιτούμενες δράσεις, όλοι γνωρίζουν ότι συζητούνται τώρα στο ελληνικό υπουργικό συμβούλιο και θα αποσταλούν απόψε» διευκρίνισε ο γερμανός υπουργός.

«Κανείς δεν ξέρει πότε θα τελειώσει η τραπεζική αργία στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικοί κεφαλαιακοί έλεγχοι δεν μπορούν να συνεχιστούν για πάντα» σημείωσε.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ωστόσο ότι η πιθανότητα είναι πολύ μικρή. Σημειώνεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ από τη Βοσνία όπου βρέθηκε απέκλεισε «κλασικό κούρεμα» του χρέους.

Διευκρίνισε ακόμη, ότι η…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 94 επιπλέον λέξεις