Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου Μαξίμου: Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος μεταβαίνουν με την ελληνική αντιπρόταση το Σάββατο στις Βρυξέλλες

Greek National Pride

MAJIMOYΗ ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, αναφέρει νέο non paper του Μεγάρου Μαξίμου. Για τον λόγο αυτό, οι κκ Δραγασάκης, Παππάς και Τσακαλώτος ως εκπρόσωποι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα θα βρίσκονται το Σάββατο στις Βρυξέλλες για να συναντηθούν με εκπροσώπους των Θεσμών.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25% και το γεγονός αυτό εκτιμάται ως αποδοχή από της πρότασης των δανειστών για 1% πρωτογενές πλεόνασμα φέτος.

«Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 233 επιπλέον λέξεις