Καμπανάκι ΟΟΣΑ για τον αντίκτυπο ελληνικού ατυχήματος: «Βρείτε τα ειδάλλως…»

PROJECT ANTISYSTEM

Μία στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας ή έξοδος της χώρας απ’ την Ευρωζώνη θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης, προειδοποιεί ο ΟΟΣΑ στην εξαμηνιαία του έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών μελών του. Ο Οργανισμός υπογραμμίζει επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να επιλύσει το αδιέξοδο γύρω απ’ τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας, που συνεχίζουν να επιβαρύνουν την εμπιστοσύνη.

«Αποτυχία να επιτευχθεί μία ικανοποιητική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και επίσημων πιστωτών θα εντείνει τις αντιλήψεις ότι επιστρέφει ο κίνδυνος και η αβεβαιότητα», προειδοποιεί στην έκθεση ο ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό οι συνέπειες θα περιλαμβάνουν: «χρηματοοικονομικό κατακερματισμό στην Ευρωζώνη, απόσβεση της πραγματικής οικονομικής δραστηριότητας και επανεκκίνησης των αρνητικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ της πραγματικής οικονομίας, του τραπεζικού τομέα και των δημόσιων οικονομικών σε ευάλωτες χώρες».

Ωστόσο, σε περίπτωση που τελικά υπάρξει συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές της και αποφευχθεί ένα Grexit, ο ΟΟΣΑ εκτιμά ότι η ανάπτυξη…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 221 επιπλέον λέξεις