Η γερμανική εφημερίδα παρομοιάζει την Ελλάδα με τον Τιτανικό Die Welt: Απαιτείται τρίτο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα με νέους όρους

Greek National Pride

eugrogreece600_080312Για το ενδεχόμενο τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα έχουν ήδη αρχίσει να συζητούν οι Θεσμοί, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι εκπρόσωποι των Θεσμών είναι πεπεισμένοι ότι η χώρα μας δεν θα καταφέρει να αποφύγει τη χρεοκοπία εάν δεν λάβει και τρίτο πακέτο στήριξης.

Άνθρωποι κοντά στη διαπραγμάτευση είπαν στη γερμανική εφημερίδα ότι ακόμα και εάν υπάρξει συμφωνία μέχρι τον Ιούνιο και η ελληνική κυβέρνηση λάβει τη δόση των 7,2 δισ. που εκκρεμούν από το καλοκαίρι του 2014, τα χρήματα αυτά αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Έτσι, η ελληνική κυβέρνηση θα αναγκαστεί να ζητήσει εκ νέου βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρξει νέα συμφωνία με καινούργιους όρους.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα “πουλήσει” [o κ. Τσίπρας] κάτι τέτοιο στο λαό του, όταν ήδη έχει πολιτική εντολή για ολοκλήρωση του δεύτερου προγράμματος» είπαν στην εφημερίδα…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 124 επιπλέον λέξεις