Κατεχόμενα: Ανέλαβε καθήκοντα ο Ακιντζί Κάλεσε τον πρόεδρο Αναστασιάδη, «να δείξει την αποφασιστικότητα, που έδειξε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν»

Greek National Pride

AKINTZI-KATEXOMENAΣε τελετή στη βουλή του παράνομου καθεστώτος, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανάλαβε καθήκοντα προέδρου της ούτω καλούμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου», η οποία αναγνωρίζεται μόνο από την Τουρκία. Στην τελετή ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος υπουργός για θέματα των Τουρκοκύπριων, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος υποστήριξε τον κ. Ακιντζί στις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν και μελών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Τον κ. Ακιντζί, συνεχάρη τηλεφωνικώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο Μ. Ακιντζί, κάλεσε τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, «να δείξει την αποφασιστικότητα, την οποία έδειξε την περίοδο του Σχεδίου Ανάν». Διαφορετικά, είπε, οι επόμενες γενιές θα αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες προκλήσεις, σε ό,τι αφορά την λύση και πρόσθεσε ότι η ομόσπονδη Κύπρος θα συμβάλλει στην σύσφιξη των σχέσεων Κύπρου-Τουρκίας.

Ο κ. Ακιντζί, επανέλαβε την πρόταση για την επιστροφή της κλειστής πόλης της Αμμοχώστου…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 87 επιπλέον λέξεις