Η Ελλάδα ουραγός στις αμυντικές δαπάνες στην Ευρώπη

Greek National Pride

EXOPLISMOIMAYΈνα περίεργο πράγμα συμβαίνει στην ηπειρωτική Ευρώπη: οι αμυντικές δαπάνες αυξάνονται. Η Ελλάδα αναμένεται σύντομα να είναι μεταξύ μιας χούφτας εθνών με λίγους ή σχεδόν καθόλου πόρους για την άμυνα, σε μια εποχή αυξανόμενων απειλών.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Γαλλία προσχώρησε σε έναν αυξανόμενο αριθμό ευρωπαϊκών εθνών, όπως η Γερμανία, η Σουηδία, οι Κάτω Χώρες και η Πολωνία, με αυξητική τάση στις αμυντικές δαπάνες. Η αναθεώρηση των σχεδίων γύρω από τις στρατιωτικές δαπάνες θέτει ερωτήματα για τις στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας, ακόμη και ερωτήματα γύρω από την ευρύτερη πολιτική άμυνας και ασφάλειας το επόμενο διάστημα.

Μια πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) με έδρα τη Στοκχόλμη που εξέτασε τους αμυντικούς προϋπολογισμούς για το 2015 αναφέρει ότι αυτή η τάση είναι πολύ ευρύτερη στην Ευρώπη. Η Ελλάδα ανήκει στα ευρωπαϊκά έθνη (Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ιταλία, Φινλανδία), μεταξύ των συνολικά είκοσι δύο που εξετάστηκαν στην έκθεση, όπου σε…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 106 επιπλέον λέξεις