Ακτιβιστές στο Λονδίνο αντιστέκονται στην συμφωνία εμπορίου (TTIP) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ.

ΑΒΕΡΩΦ

Εκατοντάδες πολιτικοί ακτιβιστές θα συγκεντρωθούν στο Λονδίνο το Σάββατο για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αμφιλεγόμενη εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ, η οποία προειδοποιούν ότι θα ενισχύσει την εξουσία των εταιρειών καθώς και την προώθηση της ιδιωτικοποίησης των κρισιμότερων δημόσιων υπηρεσιών.

Η εμπορική συμφωνία, γνωστή ως Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ), είναι αυτή τη στιγμή υπό διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες κεκλεισμένων των θυρών. Έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων επικρίσεων μεταξύ ακαδημαϊκών, ομάδων πίεσης, ομάδων εναντίον της λιτότητας και ακτιβιστών κατά της οικονομικής πολιτικής σε όλη την υφήλιο.

Η διαδήλωση του Σαββάτου στο Δυτικό Λονδίνο αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι από το σημείο Shepherds Bush Common. Έχει διοργανωθεί από τις Βρετανικές ομάδες πίεσης: War on Want, Global Justice Now, Keep Our NHS Public, Brick Lane Debates and Students Against TTIP.

Αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας εκστρατείας με πάνω από 400 ξεχωριστές εκδηλώσεις που διοργανώνονται για την ευαισθητοποίηση των συνεπειών της συμφωνίας ΤΤΙΡ. Μεγάλο προβληματισμό…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 320 επιπλέον λέξεις