Νίκος Κοτζιάς στη Βουλή: Δεν θα υπάρξει εξωτερική πολιτική υποταγής

Πράττω

Νίκος ΚοτζιάςΤις πρωτοβουλίες της εξωτερικής πολιτικής των τελευταίων έξι εβδομάδων, αλλά και τη στόχευση του υπουργείου Εξωτερικών στο μέλλον ανέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενημερώνοντας τη διαρκή επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

Βασικό σημείο, όπως είπε, είναι η «άνοδος της σημασίας της εξωτερικής πολιτικής, ένας τομέας δράσης που είχε υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια» και η προσπάθεια για διαπραγματευτικούς λόγους «να μετατεθεί η θεματολογία από την οικονομία σε μία πολιτική αντίληψη με γεωπολιτική διάσταση μέσα σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ρευστότητα και αποσταθεροποίηση στο τρίγωνο Ουκρανία-Λιβύη-Μέση Ανατολή, όπου η Ελλάδα θα μπορούσε να συμβάλει».

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε στις δύο πρωτοβουλίες του υπουργείου, τόσο για τη προστασία του πληθυσμού στη Μαριούπολη της Ουκρανίας, όσο και αυτή των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, με την τελευταία να έχει εξελιχθεί σε μια πρωτοβουλία συντονισμού με Κύπρο, Ιταλία, Γαλλία και Ολλανδία, στο πλαίσιο της οποίας έχει συνταχθεί ένα κείμενο και ετοιμάζεται…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 630 επιπλέον λέξεις