«Η Ελλάδα έχει μία και μοναδική ευκαιρία»

Κατά την άποψη μας, η Ελλάδα έχει μία και μοναδική ευκαιρία για να τα καταφέρει, η οποία της δίνεται τώρα. Μπορεί δε να τα καταφέρει, πρέπει καλύτερα, ακόμη και με τη σημερινή κυβέρνηση – παρά τα μειονεκτήματα της τα οποία διακρίνουμε όλοι μας. Στην αντίθετη περίπτωση, η Ελλάδα θα χάσει τον πόλεμο και θα μετατραπεί σε προτεκτοράτο της Τρόικας, για πάρα πολλές δεκαετίες – οπότε οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικής επιλογής εκ μέρους μας.

Για να μπορέσει τώρα να επιτύχει το σχεδόν ανέφικτο η πατρίδα μας, θα πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να στηριχθεί με κάθε τρόπο, ηθικά και πρακτικά, από όλους τους Έλληνες Πολίτες – πιεζόμενη παράλληλα να εφαρμόσει τις σημαντικότερες προεκλογικές της δεσμεύσεις (ανάλυση), με εξαίρεση τις υπερβολές στον τομέα των δαπανών.

Σε κάθε περίπτωση, την ονομαστική διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, καθώς επίσης την εκδίωξη της Τρόικας – οπότε την ήττα του χρηματοπιστωτικού κτήνους, το οποίο επιδιώκει την απολυταρχική ηγεμονία του στον πλανήτη.

Το ίδιο θα λέγαμε για οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση ήταν σήμερα «στο τιμόνι» της Ελλάδας, έχοντας δεσμευθεί ανάλογα – αφού δεν έχει κανένα νόημα να μιλάμε για πολιτικές, όταν η χώρα απειλείται από εξωτερικούς εχθρούς.

Αργότερα, όταν θα αποφύγουμε την καταστροφή, θα έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεση μας για να αποφασίσουμε ποιό πολιτικό σύστημα ή ποιό κόμμα είναι το καλύτερο για την Ελλάδα – επειδή, όταν κινδυνεύει η Δημοκρατία, καθώς επίσης η εθνική ανεξαρτησία μίας χώρας, μόνο η απόλυτη ομοψυχία των Πολιτών της μπορεί να τη σώσει.

Δυστυχώς όμως, εδώ ακριβώς διαπιστώνουμε την Αχίλλειο πτέρνα της κυβέρνησης, η οποία θα μπορούσε να προστατευθεί λέγοντας ολόκληρη την αλήθεια, χωρίς καμία υπεκφυγή στους Έλληνες – μη έχοντας την αυταπάτη πως μπορεί μόνη της, χωρίς τη βοήθεια όλων, να κερδίσει τη μάχη.

Θα ήταν ευχής έργο δε να στηριζόταν από όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα – τα οποία οφείλουν να καταλάβουν πως οι εσωτερικές συγκρούσεις είναι καταστροφικές, όταν ο εξωτερικός εχθρός είναι προ των πυλών. Πόσο μάλλον όταν έχει ήδη εισβάλλει σε μία χώρα, προσπαθώντας να διαιωνίσει την κατοχή της εκ μέρους του.

πηγη

1 Comment

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.