ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ «Θερμό επεισόδιο» μπροστά στις κάμερες μεταξύ Έλληνα και Γερμανού ΥΠΕΞ για κατοχικό δάνειο και αποζημιώσεις

Greek National Pride

nikos_kotzias_and_frank-waslter_steinmeier

Για πρώτη φορά Έλληνας επίσημος έθεσε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικών δανείου σε ανώτατο επίπεδο και κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.

Πρόκειται για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία όπου συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ Σταϊνμάγερ και στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Έλληνας ΥΠΕΞ έθεσε για πρώτη φορά και ενώπιων τηλεοπτικών συνεργείων και δημοσιογράφων το θέμα του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων προκαλώντας την «οργή» του Γερμανού ομολόγου του.

«Φυσικά θα μιλήσουμε και για το ζήτημα των επανορθώσεων. Είμαι αν θέλετε ο ταχυδρόμος από πλευράς ελληνικού Κοινοβουλίου. Ξέρω ότι το θέμα αυτό τυγχάνει μεγάλης προσοχής στον τύπο. Για εμάς είναι διαφορετική η ιεράρχηση των θεμάτων, αλλά παρόλα αυτά θα το αναφέρω»

είπε από ο Ν. Κοτζιάς ο οποίος συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς Ελλάδα. Μπορεί να είναι φτωχή, αλλά είναι ισότιμο κράτος-μέλος. Έχουμε…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.642 επιπλέον λέξεις