Ζαν-Μαρί Λεπέν: «Εγώ, λυπάμαι, δεν είμαι Charlie»Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου διαχώρισε την θέση του από εκείνη της μεγάλης πλειοψηφίας των Γάλλων

Greek National Pride

LEPEN«Λυπάμαι, εγώ δεν είμαι Charlie» δήλωσε ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου (FN) Ζαν-Μαρί Λεπέν, απορρίπτοντας το σύνθημα που έχει ευρέως διαδοθεί από την Τετάρτη μετά την επίθεση εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας με αποτέλεσμα τον θάνατο 12 ανθρώπων.

«Σήμερα, λένε: «Όλοι μας είμαστε Charlie, εγώ είμαι Charlie». Σε ό,τι αφορά εμένα, λυπάμαι, δεν είμαι Charlie», είπε ο Λεπέν.

«Με έχει συγκινήσει ο θάνατος 12 Γάλλων συμπατριωτών μας όμως εγώ δεν πρόκειται να αγωνιστώ προκειμένου να υπερασπιστώ το πνεύμα της Charlie που είναι ένα αναρχο-τροτσκιστικό πνεύμα που είναι απόλυτα ανατρεπτικό με την πολιτική ηθική» επισήμανε ο Λεπέν σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, όπου υπενθύμισε επίσης ότι η εφημερίδα είχε ζητήσει τη διάλυση του Εθνικού Μετώπου.

O ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος, του οποίου επικεφαλής σήμερα είναι κόρη του Μαρίν, επανέλαβε ότι η σατιρική εφημερίδα υπήρξε «εχθρός του Εθνικού Μετώπου καθώς ζητούσε τη διάλυσή του μέσω της συγκέντρωσης υπογραφών»…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 139 επιπλέον λέξεις