Ντερβίς Έρογλου: Οι Ελληνοκύπριοι να γυρίσουν στις συνομιλίες ‘χωρίς προϋποθέσεις’

Greek National Pride

cyprus_map2Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς προϋποθέσεις, δήλωσε την Τετάρτη, ο επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου.

«Δεν μπορούμε να παραιτηθούμε των δικαιωμάτων μας, οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να επιστρέψουν στις συνομιλίες», είπε ο Έρογλου, σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά συνεχίζει να παραμένει στο τραπέζι.

«Οι Τουρκοκύπριοι θέλουν μια ταχεία λύση και τέλος στις αδικίες», συνέχισε ο Έρογλου, τονίζοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά είναι θετική και θέλει «ένα αποτέλεσμα προσανατολισμένο στην κατανόηση των ειρηνευτικών συνομιλιών».

Ο ίδιος είπε ότι οι Τουρκοκύπριοι βρίσκονται σε πλήρη αρμονία με την πολιτική της Τουρκίας κατά τη συζήτηση που θα γίνει στη διάρκεια της ειρηνευτικής διαδικασίας στην Κύπρο.

«Η λύση στο ζήτημα αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη των δύο λαών του νησιού και στην ευημερία τους», είπε, προσθέτοντας «πιστεύουμε ότι η λύση θα ενισχύσει τις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση της Κύπρου, διέκοψε…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 34 επιπλέον λέξεις