Πόσο επηρέασε το βυζάντιο τις σημερινές σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας

Greek National Pride

BYZANTIO2

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Ρωσία και Τουρκία, είναι δύο χώρες που σύσφιξαν τις σχέσεις τους για διαφορετικούς λόγους η καθεμία , ιδιαίτερα κατά την φάση της κρίσης των σχέσεων και των δύο, με την ΕΕ.

Μιλάμε για ένα εντελώς νέο γεωπολιτικό συντονισμό , στον οποίο διαφαίνεται ακόμη και με «γυμνό μάτι» η ορατή διάθεση, Μόσχας και Άγκυρας, να «συντονιστούν» στην ίδια συχνότητα, αναφέρει σε βαρυσήμαντο άρθρο του το ρωσικό πρακτορείο regnum.ru .

Πίσω στο 2010, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε στην ΕΕ μια νέα στρατηγική προσέγγισης, «ένα νέο κύμα εκβιομηχάνισης», μια πλήρους κλίμακας οικονομική ολοκλήρωση με ένα ενιαίο συγκρότημα παραγωγής ενέργειας, βιομηχανικών συμμαχιών στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροδιαστημική, την ναυπηγική βιομηχανία, την βιομηχανία τροφίμων , το διάστημα, την πυρηνική ενέργεια και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Η συνεργασία αυτή θα έπρεπε να βασίζεται ιδιαίτερα στον τομέα της βιομηχανίας, μέσω της μεθόδου των «στρατηγικών συμμαχιών», και αργά ή γρήγορα όλο αυτό το σχέδιο θα οδηγούνταν σε…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 1.420 επιπλέον λέξεις