Νέα Chinook για την Αεροπορία Στρατού

CUBE Defense Analysis

CH-47 2 Australia

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πώληση 10 μεταχειρισμένων βαρέων μεταφορικών ελικοπτέρων CH-47D Chinook στην Ελλάδα, όπως ανακοινώθηκε από την αμερικανική Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας.

Η απόφαση έρχεται να ικανοποιήσει το αίτημα της Ελλάδας για την αγορά έως και 10 ελικοπτέρων του τύπου, μαζί με τον εξοπλισμό υποστήριξης, έναντι 150 εκατομμυρίων δολλαρίων. Τα Chinook θα είναι της έκδοσης -D και θα προέρχονται από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού.

Πρόκειται για κρίσιμης σημασίας προσθήκη στο ελληνικό οπλοστάσιο, δεδομένης της αδυναμίας των UH-1 να συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Με τα νέα ελικόπτερα θα καταστεί ευκολότερη η ενίσχυση των επιχειρήσεων σε όποια περιοχή απαιτηθεί, με τις πλήρεις δυνάμεις που προβλέπονται από το σχεδιασμό, αφήνοντας διαθέσιμα ελικόπτερα για άλλες αποστολές.

Τα Chinook, ωστόσο, δεν θα πρέπει να αποτελούν τη μοναδική διαθέσιμη πλατφόρμα, λόγω τους μεγέθους τους. Η ανάγκη για μικρότερα ελικόπτερα γενικής χρήσης παραμένει και τα ΝΗ90, λόγω κόστους και ανάγκης για…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 128 επιπλέον λέξεις