ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΡΒΕΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ Ετοιμάζουν «υποδοχή» στα υποβρύχια του ΠΝ οι Τούρκοι: Ποντίζουν ανθυποβρυχιακούς αισθητήρες μεταξύ Κύπρου & Τουρκίας

Greek National Pride

To τουρκικό Ναυτικό της χώρας τοποθετεί στον αγωγό νερού που κατασκευάζεται από τα τουρκικά παράλια προς τα Κατεχόμενα την άδεια για την τοποθέτηση ανθυποβρυχιακών αισθητήρων προκειμένου να δημιουργήσει ένα «τείχος» έγκαιρης προειδοποίησης βασικά για τα ελληνικά υποβρύχια σε ολόκληρο το βόρειο πέρασμα ανάμεσα στην Κύπρο και την Τουρκία.

Κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε περίπτωση αποστολής ελληνικών υποβρυχίων στην περιοχή σε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων προκειμένου να δημιουργήσουν ρήγμα στις ενισχύσεις που θα αποστέλλονται διά θαλάσσης από την Τουρκία στα Κατεχόμενα.

Ηδη ανακοινώθηκε ότι ζητήθηκε από την εταιρεία κατασκευής του αγωγού να τοποθετήσει σε συνεργασία με το τουρκικό Ναυτικό τους υποβρύχιους αισθητήρες.

Φαίνεται ότι η ενίσχυση του ελληνικού υποβρίχιου στόλου έχει δημιουργήσει μεγάλη ανησυχία στο τουρκικό Ναυτικό.

Στο μεταξύ για τουλάχιστον 30 ημέρες ακόμη θα παραμείνει στην κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό σκάφος ερευνών Barbaros μαζί με μια φρεγάτα καθώς το τουρκικό σκάφος εκτελεί εργασίες ποντίζοντας καλώδια.

To τουρκικό σκάφος ερευνών…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 233 επιπλέον λέξεις