«Ελληνικός Αετός» νότια από το Καστελόριζο η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα

Greek National Pride

AETOS

Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ Με άσκηση σε περιοχή νότια της νήσου Μεγίστης (Καστελόριζο) <<απάντησε>> χθες Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014,η Αθήνα στην τουρκική προσπάθεια για αμφισβήτηση του δικαιώματος της Ελλάδας για Έρευνα και Διάσωση στην περιοχή αυτή, με αφορμή βλάβη σε φορτηγό πλοίο με αμερικάνική σημαία.
Η άσκηση Έρευνας – Διάσωσης «ΑΕΤΟΣ Β’ 14»- που πραγματοποιείται σταθερά ανά τακτά διαστήματα σε διάφορες περιοχές,όπως και στην συγκεκριμένη- την φορά αυτή είχε ως σενάριο Έρευνας – Διάσωσης Ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας μετά από εικονική εγκατάλειψη, σε απομακρυσμένη περιοχή του FIR Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης τουρκικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου πετούσε κοντά -αλλά εκτός ορίων- της δεσμευμένης περιοχής.

Η άσκηση διάσωσης πιλότων »Αετός»

Στην άσκηση συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 Plus, ένα ελικόπτερο Super Puma AS-332, ένα μεταφορικό αεροσκάφος C-130, προσωπικό της 31ης Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31ης ΜΕΕΔ), καθώς και πλωτά μέσα του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος –…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 479 επιπλέον λέξεις