Αμφίπολη: Για τέταρτο θύρωμα, 96 εκατοστών, έκανε λόγο η κα Μενδώνη Συνεχίζονται οι εργασίες αποχωμάτωσης

Greek National Pride

Την ύπαρξη μαρμάρινου περάσματος, το οποίο έδειξε η γεωλογική έρευνα στον τρίτο θάλαμο του τύμβου Καστά της Αμφίπολης, ανέφερε η κα Λίνα Μενδώνη. Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, είπε πως είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο χρόνος ολοκλήρωσης της ανασκαφής, ενώ αρνήθηκε να μπει σε ονοματολογία για τον «ένοικο» του ταφικού μνημείου.

Άνοιγμα 96 εκατοστών

«Μία γεωλογική έρευνα που έγινε στον τρίτο χώρο, με μια μορφή γεωτρήσεων, με χειροκίνητο τρυπάνι, μας έδειξε ότι υπάρχει ένα τέταρτο θύρωμα. Ότι οδηγεί κάπου, οδηγεί. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα να έχεις θύρωμα» ανέφερε η κα Μενδώνη, σημειώνοντας ότι το μοναδικό, μέχρι στιγμής, γνωστό στοιχείο είναι ότι πρόκειται για άνοιγμα 96 εκατοστών.

Το ίδιο στοιχείο σημείωσε, στο naftemporiki.gr, και ο κ. Βασίλειος Νταβώνης (συνεργάτης στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού), αναφέροντας πως σε μια φωτογραφία από την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου διακρίνεται μέλος της ανασκαφής, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, στο…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 208 επιπλέον λέξεις