Γ.Κύρτσος:Ενεργοποιείται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF)

Υπερψηφίστηκε η έκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου για τη Nutriart (παλαιότερα Κατσέλης) και τους Έλληνες νέους κάτω των 30 ετών χωρίς απασχόληση

Υπερψηφίστηκε σήμερα από την Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση του Ευρωβουλευτή της ΝΔ κ. Κύρτσου με την οποία ενεργοποιείται το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF) και ενισχύονται οικονομικά οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρίας Nutriart (παλαιότερα Κατσέλης) και επιπλέον 505 νέοι κάτω των 30 ετών, οι οποίοι δεν έχουν απασχόληση, δεν φοιτούν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, και δεν είναι ενταγμένοι σε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης (ΝΕΕΤs).

Όπως τόνισε ο εισηγητής κ. Κύρτσος, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα στο από Φεβρουαρίου 2014 αίτημα των ελληνικών αρχών για την οικονομική βοήθεια των απολυμένων της Nutriart», ενώ, υπογράμμισε, «με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την υιοθέτηση της έκθεσης ενεργοποιείται, σε όφελος 1013 ανέργων συμπολιτών μας, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (EGF)».

Ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο της έκθεσης, σύμφωνα με τον κ. Κύρτσο, αποτελεί εκτός της οικονομικής βοήθειας στους πρώην εργαζομένους της Nutriart, «η χρηματοδότηση για πρώτη φορά προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, αλλαγής επαγγελματικού προσανατολισμού, δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και επιδότησης της κινητικότητας στην αγορά επιπλέον 505 δικαιούχων νέων κάτω των 30 ετών (NEETs), οι οποίοι δεν έχουν απασχόληση, δεν φοιτούν σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, και δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης».

H έκθεση αναμένεται να εγκριθεί από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο ανοίγοντας με τον τρόπο αυτό το δρόμο για την εκταμίευση 6.096.000 ευρώ (60% του συνολικού κόστους) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση προς τους 1013 δικαιούχους.

πηγη