Τα ορυχεία απειλούν τον φυσικό πλούτο της Ευρώπης

soshalkidiki

Από το TVXS

Mεγάλα τμήματα της άγριας φυσικής ομορφιάς της Ευρώπης κινδυνεύουν να καταστραφούν καθώς διεθνείς μεταλλευτικές εταιρίες ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα δίκτυο εξόρυξης ουρανίου, σιδηρομεταλλεύματος, νικελίου, φωσφόρου και άλλων ορυκτών.

Επιμέλεια: Μάρθα Βασίλη

Οι μεταλλευτικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στην Βόρεια Φιλανδία, την Σουηδία και την Νορβηγία, ενώ σύμφωνα με περιβαλλοντολόγους μπορεί να αποβεί μοιραίο για μεγάλα τμήματα δασών, λιμνών, ποταμών. Οι επιστήμονες λένε πως οι περιοχές αυτές είναι ζωτικής σημασίας αφού φιλοξενούν κάποια από τα μεγαλύτερα θηλαστικά της Ευρώπης, όπως ο λύγκας, ο λύκος, η αρκούδα και ο αδηφάγος.

Επιπλέον, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων υποστηρίζουν ότι η Λαπωνία είναι κοινότητα στην οποία οι κάτοικοί της ζουν από την εκτροφή ταράνδων και την αλιεία κάτι που θα πληγεί όπως ακριβώς και η τουριστική βιομηχανία της περιοχής, η οποία εξαρτάται από την παρθένα φύση.

Το κέρδος για μεταλλευτικές εταιρίες από την Βρετανία, την Αυστραλία, και τον Καναδά, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 512 επιπλέον λέξεις