Αγεφύρωτες διαφορές στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις

Greek National Pride

rounded_corners6

Διάρκεια 50 λεπτών είχε η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdoğan, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στo Cardiff της Ουαλίας, ύστερα από αίτημα του δευτέρου.

Η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο επιβεβαίωσε τις διαμετρικά αντίθετες προσεγγίσεις και τις αγεφύρωτες διαφορές σε όλο το φάσμα των Ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο κυβερνητικές πηγές, το κλίμα ήταν αρνητικό και δεν υπήρξε καμία συμφωνία.

O πρωθυπουργός πρόβαλε τις πάγιες ελληνικές θέσεις, τονίζοντας ότι δεν πρέπει με τις πράξεις και τις δηλώσεις μας να δημιουργούμε περιβάλλον που δηλητηριάζει τις σχέσεις μας.

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβάσεις και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο και κάλεσε τον Tayyip Erdoğan να ασκήσει πλήρως την επιρροή του για την αποφυγή εξάρσεων στην περιοχή.

Δείτε την αρχική δημοσίευση 615 επιπλέον λέξεις