Απο τα χαράματα στο mega να δικαιολογεί τα αδικαιολογητα!Λαζαρίδης: Δεν έφτιαξα εγώ τον ΕΝΦΙΑ, κλήθηκα να βρω λύση

«Έχουμε μια ιδέα ποιοι φταίνε»

Λαζαρίδης: Δεν έφτιαξα εγώ τον ΕΝΦΙΑ, κλήθηκα να βρω λύση
Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης στη Βουλή   
Αθήνα
Αποποιήθηκε τον χαρακτηρισμό του θαυμαστή και του πατέρα του ΕΝΦΙΑ ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης μιλώντας στο Mega, διασαφηνίζοντας το τοπίο γύρω από τον βαθμό εμπλοκής του στη διαμόρφωση του νέου φόρου των ακινήτων.
«Εγώ καταρχήν δεν έφτιαξα τον ΕΝΦΙΑ. Έχω τρία παιδιά, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ένα από αυτά. Εγώ κλήθηκα σε 2-3 περιπτώσεις που είχε προκύψει μεγάλο πρόβλημα να βρω μια λύση. Εάν ήταν καλό, θα χρειαζόταν να παρέμβει ο καθένας να βρει λύση; Αγωνίζομαι και τώρα να διορθωθεί, περαιτέρω να διορθωθεί από ό,τι ήδη διορθώθηκε» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Ερωτώμενος για το ποιος φταίει για το λάθος στον υπολογισμό του φόρου επισήμανε ότι «πρώτα πρέπει να διορθώσεις το λάθος, να ανακουφίσεις τον κόσμο, να δεις και τι άλλες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν».

Έχουμε μια ιδέα για το ποιοι φταίνε, συμπλήρωσε διαβεβαιώνοντας ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να βρεθεί λύση για τα ξενοίκιαστα ακίνητα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα. ο κ. Λαζαρίδης είπε ότι «πάμε στο Παρίσι και στη διαπραγμάτευση με την τρόικα για να πετύχουμε πράγματα, όχι για να μας ελεήσει ο Μεγαλοδύναμος».

Σχετικά με το θέμα της προεδρικής εκλογής, ο ίδιος υπενθύμισε ότι πριν από λίγους μήνες η Αντιπολίτευση αμφισβητούσε την ικανότητα της συγκυβέρνησης να βρει 151 βουλευτές, ενώ τώρα πλέον μιλά για 180.

«Είναι αρκετά πιθανό να εκλέγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι πολύ πιο πιθανό τώρα να βρεθούν οι 180 βουλευτές από ό,τι ήταν πριν δυο μήνες, και πολύ περισσότερο από ό,τι ήταν πριν έξι μήνες» εξήγησε.