Τήνος: Χιλιάδες κόσμου και φέτος στον εορτασμό της Μεγαλόχαρης Τελέστηκε στον ναό της Ευαγγελίστριας η πανηγυρική θεία λειτουργία

Greek National Pride

PANAGIATINOYΧιλιάδες κόσμου κατέκλυσαν και φέτος το νησί της Τήνου για να τιμήσουν τη μεγάλη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Το πρωί, τελέστηκε στον ναό της Ευαγγελίστριας η πανηγυρική θεία λειτουργία από τον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο Δωροθέου και τον επίσκοπο Παντελεήμονα από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Ακολούθησε η λαμπρή περιφορά της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από τον ναό προς την χώρα της Τήνου. Το ιερό κουβούκλιο μετέφεραν στους ώμους τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σ. Σπυρίδων, καλώντας τους Έλληνες σε ενότητα «με την υπέρβαση των όποιων, υπαρκτών ή μη, διαφορών» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Κατά την επιστροφής της ιερής εικόνας ο σεβασμιότατος Δωρόθεος και οι πιστοί έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

Στο λιμάνι της Τήνου είχαν καταπλεύσει η φρεγάτα Έλλη, το αρματαγωγό Ικαρία και η πυραυλάκατος Σιμιτζόπουλος κατέπλευσαν στο λιμάνι της Τήνου, με την ευκαιρία και της 74ης επετείου από τη βύθιση του καταδρομικού Έλλη.

Ο Αρχηγός…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 43 επιπλέον λέξεις