ΗΠΑ: Αποστολή όπλων στο Ιράκ

CUBE Defense Analysis

ISIS 1

Εκατόν τριάντα συμβούλους έστειλαν στο βόρειο Ιράκ οι Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να βοηθήσουν στην εκκένωση των προσφύγων που πολιορκούνται από τους ισλαμιστές αντάρτες.

Ο νέος αριθμός συμβούλων θα προέρχεται από τους Πεζοναύτες και τις δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων, και θα συμπληρώσει τους ήδη τριακόσιους που βρίσκονται σε όλη τη χώρα. Ο Αμερικανός Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϋ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης ανέφερε ότι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί ανέκοψαν την ορμή των επιχειρήσεων των ισλαμιστών ανταρτών. Ωστόσο, δεν μπορούν από μόνοι τους να εξαλείψουν τον κίνδυνο.

Όπως έκανε γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν ήδη ξεκινήσει την αποστολή ελαφρών όπλων και αντιαρματικών όπλων στους Κούρδους, προκειμένου να είναι σε θέση να καταστρέψουν τα τεθωρακισμένα οχήματα του Ιρακινού Στρατού που κατέλαβαν οι αντάρτες. Αν και δεν ανέφερε ποιος οργανισμός παρέχει τα όπλα, πληροφορίες του CNN και του Reuters θέλουν το έργο να έχει αναλάβει μέχρι στιγμής η CIA, αλλά αναζητείται τρόπος εμπλοκής και του Πενταγώνου.

Δείτε την αρχική δημοσίευση